Ο γύρος της Μεσογείου πάντα με COLORI!!

Από: Colori Admin Στις: Thursday, April 21, 2016 Σχόλιο: 0 Προβολή: 1121

Ο γύρος της Μεσογείου!!

Τρεις ήπειροι και έντεκα χώρες αποτέλεσαν για τον Κωνσταντίνο Μητσάκη και την λευκή ΚΤΜ Adventure 990 τον οδικό χάρτη ενός ιδιαίτερου οδοιπορικού στη «Θάλασσα των Πολιτισμών», την Μεσόγειο, την δική μας θάλασσα.

Κοιτίδα πανάρχαιων θρησκειών και πολιτισμών, η λεκάνη της Μεσογείου είναι ένας γεωγραφικός χώρος πλούσιος σε αξεπέραστα ιστορικά μνημεία και ανθρώπινες ιστορίες. Για χιλιετίες, η Μεσόγειος, η «δική μας θάλασσα», αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αφού τα γαλάζια νερά της δεν χώριζαν –αλλά αντίθετα ένωναν– λαούς και πολιτισμούς.
Ο γύρος της Μεσογείου αντιπροσωπεύει μια δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία σ' τόπους οικείους και φιλικούς, που αγκαλιάζουν το παρελθόν με την ιστορική ανάμνηση και το μέλλον με τη λαχτάρα για ζωή. Τρεις ήπειροι (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) και έντεκα χώρες (Τουρκία, Συρία, Ιορδανία, Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία) αποτέλεσαν τον οδικό χάρτη ενός μοναδικού οδοιπορικού στη «Θάλασσα των Πολιτισμών», που βίωσε ο Κωνσταντίνος Μητσάκης στη σέλα μιας λευκής ΚΤΜ Adventure 990, το κοντέρ της οποίας κατέγραψε συνολικά περί τα 10.000 χλμ.
Έφεσος, Άγκυρα, Δαμασκός, Αμμάν, Πέτρα, Σινά, Κάιρο, όαση Σίβα, Κυρηναϊκή, Βεγγάζη, Τρίπολη, Σαμπράτα, Τοζέρ, Αλγέρι, Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ανδαλουσία, Μονακό…Για σαράντα τρεις μέρες έζησε με πάθος και ένταση ένα ταξίδι-όνειρο ζωής για πολλούς. Με αφετηρία και κατάληξη την Ελλάδα, περιπλανήθηκε σε μέρη μυθικά όπου το κάλλος του πολιτισμού παραμένει αιώνιο και άφθαρτο. Αποτύπωσε με τις αισθήσεις του τοπία οριακά, που ακροβατούσαν ανάμεσα στο έντονο φως και τη σκιά, στη γυμνή πέτρα και τη γαλάζια Μεσόγειο. Αλλά πάνω απ' όλα, γνώρισε ανθρώπους περήφανους, ευγενικούς, με καθάριο βλέμμα και αγνή ψυχή. Αυτούς τους ακούραστους οδοιπόρους της Ιστορίας, που αιώνες τώρα επιβιώνουν και επικοινωνούν μεταξύ τους «περπατώντας» στα υδάτινα μονοπάτια της Μεσογείου, της δικής μας θάλασσας!
Ωστόσο, ταξιδεύοντας περιμετρικά της μεσογειακής λεκάνης, ο γνωστός μοτο-ταξιδευτής βρέθηκε να οδοιπορεί σ' έναν χώρο που λίγους μήνες αργότερα σαρώθηκε από τους ανέμους της «Αραβικής Άνοιξης», το επαναστατικό κύμα διαδηλώσεων που έλαβε χώρα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική από το Δεκέμβριο του 2010 και οδήγησε στην ανατροπή τριών πολύχρονων δικτατορικών καθεστώτων (Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος).